388415.jpg

388410.jpg

Aivan sairaan ihana kaalilaatikko makean nälkäiselle;)

Peristeiseen tyyliin viserrän lähes kaiken omasta päästäni. En tarkoita, ettäkö tämä olisi minun keksintöni. Valitettavasti kunnia kuuluu jollekkin toiselle jonka mielestä ruokaan kuuluu kerma. Mutta määrät ovat summanmutikassa heitettyjä.

1 Pieni valkokaali tai puolikas isosta

2 dl pitkäjyv. riisiä

1 iso sipuli

1-2 dl siirappia

suolaa

kermaa

400g jauhelihaa

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuutioi sipuli ja suikaloi kaali.

Kiehauta riisi, kaali ja sipuli suolalla maustetussa vedessä niin, että riisi on puolikypsää.

Kypsennä jauheliha pannulla. Mausta suolalla.

Sekoita jauheliha sekä riisi, kaali, sipuliseos ja kaada uunivuokaan.

Sekoittele joukkoon siirappi sekä kermaa niin paljon, että pinta peittyy. Siirappia kannattaa aluksi laittaa hieman ja lisätä sen mukaan kuinka makeaksi laatikon haluaa. Mielestäni siirappia ei koskaan ole liikaa;) Laatikon kuuluu olla imelä.

 

Kypsennä 180-200 asteisessa uunissa noin 1,5h. tai kunnes kerma on imeytynyt.