Tein tätä piirakkaa eilen ystäväpariskunnan tupsahtaessa visiitille. Oli oikein herkullista vaniljakastikkeen kanssa....ja ilman;)

539534.jpg

Ohje on löytynyt aikoinaan jostakin netistä.  Tein irtopohjavuokaan puolikkaan satsin alkuperäisestä. Jos tekee kaksinkertaisena niin piirakkaa saa pellillisenJ

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

 

4 dl vehnäj.

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

125 g voita sulatettuna

1 muna

1 dl piimää

 

Täyte:

 

250 g rahkaa

0,75 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

4 omenaa

 

 

Sekoita kuivat aneet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Puolita taikina.

Lisää toiseen osaan muna ja piimä ja kaada tämä osa taikinasta vuokaan/uunipellille. Tasoita.

   Kuori ja lohko omenat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä rahkaseos pellille omppujen päälle. Päällimmäiseksi ripottele taikinan toinen osa. Paista 200 asteessa n. 30 min.