Tein tätä piirakkaa eilen ystäväpariskunnan tupsahtaessa visiitille. Oli oikein herkullista vaniljakastikkeen kanssa....ja ilman;)
Ohje on löytynyt aikoinaan jostakin netistä. Tein irtopohjavuokaan puolikkaan satsin alkuperäisestä. Jos tekee kaksinkertaisena niin piirakkaa saa pellillisenJ
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pohja:
4 dl vehnäj.
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita sulatettuna
1 muna
1 dl piimää
Täyte:
250 g rahkaa
0,75 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 omenaa
Sekoita kuivat aneet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Puolita taikina.
Lisää toiseen osaan muna ja piimä ja kaada tämä osa taikinasta vuokaan/uunipellille. Tasoita.
Kuori ja lohko omenat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä rahkaseos pellille omppujen päälle. Päällimmäiseksi ripottele taikinan toinen osa. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Kommentit