Siskon pikkuinen viettää huomenna nimiäisiään. Sain ilokseni tehdä juhliin tarjottavat. Kuvia nyt ja ohjeita huomenna. Täytekakun saan vasta aamulla valmiiksi asti koristeltua.

Voileipäkakku

701760.jpg

Tummaa ja vaaleaa vuokaleipää. Yhteensä neljä kerrosta.

 Kostutus kasvisliemellä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1.Täyte

kinkkua

ruohosipulituorejuustoa

paprikaa kuutioituna

ranskankermaa

 

2. Täyte

metvurstia

aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa

raejuustoa

tomaattia viipaleina

 

Reunoilla ja päällä yrttisuolalla maustettua kermaa.. Koristelut kinkulla, metvurstilla, mozzarellahelmillä, kirsikkatomaatilla, kurkulla ja viinirypäleillä.

701761.jpg

701762.jpg

701763.jpg

 

701756.jpg

Suihkupullo on hyvä apu pohjien kostutukseen !!

 

Muropikkuleivät

701758.jpg

Tämä ohje on paras mahdollinen muropikkuleipien tekoon.

 Pipareista tulee erittäin suussa sulavia. Bongasin ohjeen jonkun blogista. En yhtään muista kenen, mutta lisään nimen kun se selviää. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty hienoasokeria. Korvasin sen omassa ohjeessani tomusokerilla sekä korvasin osan jauhoista perunajauhoilla. Ohjeesta tulee pieniä pipareita 90 kappaletta. Minä tein niin isoja, että sain 40 :)

 

300g voita

100 g tomusokeria

1 muna

300g vehnäjauhoja. (Minä laitoin ehkä vajaan puolet määrästä perunajauhoja.)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Voi ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi. Lisätään muna hyvin sekoittaen. joukkoon sihdataan yhteen sekoitetut kuivat aineet. Taikina laitetaan kylmään puoleksi tunniksi, jotta sitä on helpompi muovailla. Minä pursotin joten en laittanut kylmään ollenkaan. Muistakaa jättää leviämisvara!

Paistetaan 180 asteessa kymmenisen minuuttia.

701759.jpg

 

 

Macaron-leivokset

701757.jpg

 

Ohjeesta tulee 20 kpl.

3 munan valkuaista

4 dl tomusokeria

3 dl (150g) mantelijauhetta

elintarvikeväriä

½ dl kermaa

100g valkoista suklaata

 

vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen. Vatkaa koko ajan. Sekoita mantelijauhe varovasti taikinaan. Värjää elintarvikevärillä.

Nostele taikinasta 40 teelusikan kokoista nokaretta leivinpaperille. Jätä leviämisvara!

Jätä leivokset huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Paista leivoksia sitten uunin keskitasolla 125 asteessa noin vartin ajan. Irroittele leivokset paperista veitsen avulla.

   Kuumenna kerma kiehuvaksi. Sulata siihen valkosuklaa. Värjää seos elintarvikevärillä. Jäähdytä täyte jääkaapissa kylmäksi. Lusikoi seos 20 leivokselle. nosta loput leivoskuoret täytteen päälle.