Oli todella herkullista.... ja polttavaa :)

345389.jpg

345390.jpg

Tulinen tomaattipiirakka<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Piiraspohja:

1dl grahamjauhoja + 2dl vehnäjauhoja

150g voita                           

2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

3 pihvitomaattia

2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl tomaattisosetta

1 rkl rosmariinia

2 rkl basiligaa

1/2 tl suolaa

2 maustemittaa cayannepippuria

2 tl paprikajauhetta

3 dl juustoraastetta esim. emmental

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Nypi jauhot voihin ja sekoita sitten nopeasti joukkoon vesi.

Vältä turhaa vaivaamista. painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla sieltä täältä ja esipaista sitä noin 10 min.

   kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois. paloittele tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattihakkelus, tomaattisose ja mausteet. hauduta ilman kantta, kunnes seos muistuttaa sakeaa puuroa. Sirottele puolet juustosta piiraspohjalle, levitä päälle tomaattiseos ja sirottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa 15-20 min. Ripottele pinnalle kevyesti cayannea ja paprikaa.