Minttusuklaaruudut (kotivinkki nro 16)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
175g voita
200g taloussuklaata
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
3 munaa
1 levy(250g) minttukrokanttisuklaata (marabou)
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
1 levy minttukrokanttisuklaata
1 dl kermaa
25kg voita
Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin sulattamaan taloussuklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Minä jätin kokonaan taloussuklaan pois ohjeestani joten sulatin krokanttisuklaalevyn tässäkohtaa voin kanssa. Tuntui jokseenkin turhalta tuo suklaalevy….. oli erittäin suklainen jo ilmankinJ
Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaaseokseen.
Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan. (minä siis en tässä kohtaa enää lisännyt suklaata)
kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 min. Piirakka saa olla keskeltä hieman raakaa.
Jäähdytä kakkulevy. Mielellään seuraavaan päivään. UPS…. Minä en malttanut ;)
Paloittele kuorrutuksen minttusuklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi.
Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa.
Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.
Leikkaa kakku ruudukoksi.
Kommentit