391172.jpg

 

391174.jpg

Minttusuklaaruudut (kotivinkki nro 16)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

175g voita

200g taloussuklaata

2 ½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

¼ tl suolaa

3 munaa

1 levy(250g) minttukrokanttisuklaata (marabou)

3 dl vehnäjauhoja

 

Kuorrutus

 

1 levy minttukrokanttisuklaata

1 dl kermaa

25kg voita

 

Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin sulattamaan taloussuklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Minä jätin kokonaan taloussuklaan pois ohjeestani joten sulatin krokanttisuklaalevyn tässäkohtaa voin kanssa. Tuntui jokseenkin turhalta tuo suklaalevy….. oli erittäin suklainen jo ilmankinJ

Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaaseokseen.

Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan. (minä siis en tässä kohtaa enää lisännyt suklaata)

kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 min. Piirakka saa olla keskeltä hieman raakaa.

Jäähdytä kakkulevy. Mielellään seuraavaan päivään. UPS…. Minä en malttanut ;)

Paloittele kuorrutuksen minttusuklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi.

Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa.

Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.

Leikkaa kakku ruudukoksi.